Porvoo yhtenä Suomen vanhimmista kaupungeista on etelärannikon helmi, jossa voi vierailla ympäri vuoden mutta jossa kesäkausi ja joulunaika ovat parhaita vierailuajankohtia. Porvoon keskusta on täynnä toinen toistaan viehättävämpiä puutaloja, ja täällä on Suomessa harvinaista vanhanajan tunnelmaa siitä huolimatta, että 1700-luvulla kaupunki paloi kahdesti maan tasalle ja nykyiset rakennukset ovat peräisin 1760-luvun jälkeiseltä ajalta. Poikkeuksellista Suomen oloissa on sekin, että vanhan Porvoon epäsäännöllinen asemakaava on keskiajan peruja suurpaloista huolimatta.

Vanha Porvoo ranta-aittoineen on yksi Suomen valokuvatuimmista kansallismaisemista ja matkailijoiden kestosuosikki. Matkailijat tulevat ihastelemaan värikkäitä puutaloja ja kävelemään kapeita mukulakivikatuja pitkin, nauttimaan kahviloiden ja ravintoloiden tarjonnasta, ostoksille suklaakauppoihin ja pikkuputiikkeihin.

Vanhan Porvoon lisäksi kaupungissa on runsaasti muuta nähtävää, ja Porvoon ostoskadut, saaristo ja lukuisat ulkoilumahdollisuudet tarjoavat monipuolista tekemistä niin matkailijoille kuin paikallisillekin. Monet matkailijat vierailevat Porvoossa kerran kesässä, mutta kaupunki kannattaa kokea myös muina vuodenaikoina.

Historiallisista kohteista kiinnostuneelle riittää ihmeteltävää kauniissa vanhassa kaupungissa sekä seudun lukuisissa kirkoissa, kappeleissa ja museoissa. Jos haluaa arjen luksusta, voi jokivarren kahviloissa ja ravintoloissa nautittuaan lähteä kartanolomalle. Saaristo- ja jokiristeilyt tai ajelu vanhalla höyryjunalla tai ”lättähatulla” kuuluvat olennaisena osana Porvoon kesään.